Renginiai

Dieninė stovykla

Vaikų vasaros stovykla Želvoje

Želvos vidurinės mokyklos pradinių klasių mokiniai vasaros atostogas pasitiko dalyvaudami stovykloje „Augu sveikas ir laimingas“. Stovyklą organizavo pradinių klasių mokytojos. Didieji pagalbininkai buvo savanoriai vyresniųjų klasių mokiniai, jie vadovavo būriams.

Prasidėjus stovyklai vaikai susiskirstė į būrius: „Giliukų“, „Obuoliukų“, „Vaiduokliukų“, „Debesėlių“. Būdami būriuose, kartu su vadovukais, pasigamino vardų korteles, kūrė prisistatymo šūkius, būrio dainą, plakatus, žaidė susipažinimo žaidimus.

Stovykloje svečiavosi sveikatos priežiūros specialistė V. Vyčienė. Ji papasakojo apie sveiką gyvenseną. Vaikai sužinojo sveikos mitybos principus, praplėtė žinias apie vaisių ir daržovių naudą, energinių gėrimų daromą žalą mūsų organizmui. Kiekvienas būrys gavo dovanų – spalvingų lankstinukų apie sveikus produktus.

 Viena diena buvo skirta sportui. Juk tik judėdamas, sportuodamas būsi sveikas ir stiprus. Rytas prasidėjo rytinės mankštos pratimų mokymusi mokyklos stadione. Vėliau vaikai žaidė judriuosius žaidimus, kvadratą, dalyvavo taikliausiojo, šokliausiojo, vikriausiojo, lanksčiausiojo sportininko rinkimuose. Nugalėtojai apdovanoti prizais.

Ketvirtąją dieną dalis stovyklautojų į mokyklą atriedėjo su dviračiais. O į svečius atvyko policijos inspektorius Romas Morkūnas. Jis supažindino su dviračių eismo taisyklėmis, patikrino vaikų dviračius ar jie atitinka techninius reikalavimus. Na, o „praėjus“ techninę apžiūrą, buvo galima ir smagiai pasivažinėti mokyklos stadione įveikiant įvairias kliūtis.

Visi vaikai, lankiusieji stovyklą, važiavo į Lietuvos Etnokosmologijos muziejų. Čia visi keliavo per požeminę muziejaus galeriją. Gidas pristatė skirtingus žmonijos ryšius su Kosminiu pasauliu – senaisiais etniniais ryšiais, pasaulio matavimais, kalendoriais, nežemiškomis būtybėmis. Vaikai turėjo galimybę „prisiliesti“ prie kosmoso -  palaikyti savo rankose tikrą meteoritą, susipažinti su saulės sistemos planetomis. Galiausiai visi kilo laiptais aukštyn į 32 m aukštyje esančią stiklinę aikštelę. Iš čia atsivėrė įspūdingi vaizdai: Labanoro girios, ežerų panoramos.

                      Už galimybę patirti daug džiugių akimirkų esame dėkingi Ukmergės rajono savivaldybei, kuri finansavo šią stovyklą.

                                                                                      Mokytoja Janė Tavorienė

Grįžti į ankstenį