Renginiai

Dovanokime viltį gyventi

Sausio 29 d. 10-11 klasių mokiniams vyko renginys, skirtas donorystei. Į mokyklą atvyko Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ atstovai: Ugnė Šakūnienė, Edita Markevičiūtė, Indrė Čergelytė ir Rimvydas Vekerotas. Vadovė Ugnė Šakūnienė skaitė paskaitą „Organų donorystė. Kas tai ir kodėl tai turi būti svarbu mums visiems?“

Mokiniai, dalyvavę renginyje, sužinojo, kodėl taip svarbu saugoti sveikatą; kokios gali būti inkstų, širdies, kepenų nepakankamumo priežastys ir kaip jų išvengti arba sumažinti riziką; apie donorystės padėtį Lietuvoje ir užsienyje. Taip pat plačiau susipažino su respublikiniu konkursu „Dovanokime viltį gyventi“, kuriame ketiname dalyvauti.

Lietuvos asociacija „Gyvastis“, jungia žmones, gyvenančius su persodintais organais ir laukiančius transplantacijų. Vienas iš pagrindinių organizacijos tikslų – supažindinti visuomenę su donoryste.

Asociacija vykdo Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo NVO programos Lietuvoje fondo projektą „Gyvasties“ gebėjimų stiprinimas ir savanorių tinklo plėtimas“. Viena iš planuojamų projekto veiklų – regioniniai konkursai, o po to respublikinis konkursas „DOVANOKIME VILTĮ GYVENTI“, skirti  dalyvauti 10-12 klasių moksleiviams.

Grįžti į ankstenį