Renginiai

Menų savaitė 2014

“Menų savaitė 2014”

                      Kaip ir kasmet, kada už lango ima žaliuoti žolė, saulė labiau šildyti, kada pradeda sprogti pirmieji pumpurai, Želvos vidurinėje mokykloje vyksta tradicinė „Menų savaitė“. Nors šis renginys turi gilias tradicijas, vis naujų idėjų netrūksta nei mokytojams, nei mokiniams, nei visai bendruomei. Kaip kiekvienais metais, ir šįkart kiekvieną menų dieną pristatė Mūzos – dešimtokės Ugnė Zaveckaitė ir Ernesta Sauliūnaitė.

                         Pirmadienį vyko savaitės atidarymas. Visi turėjo puikią progą pasimokyti verbų pynimo, kiaušinių marginimo, paukštelių iš šieno rišimo ir grafikos. Pasiskirstę į būrelius su dailės mokytojomis ir talkininkais kūrė darbelius. Mokiniams talkino Audronė Vainauskienė, Andora Stiškienė, Oksana Judakova, Jolita Gineikienė ir Ilona Smulskienė.

                     Antradienį skambėjo muzika. Dainavo, grojo ir mūsų mokyklos (vadovas Vilmantas Driukas), ir Ukmergės Meno mokyklos Želvos filialo moksleiviai (vadovės Solveiga Bosaitė ir Eglė Minčiūnaitė). Sulaukėme svečių - dailininko ir dambrelio virtuozo Egidijaus Darulio ir jo žmonos dainininkės Kristinos.
                       Susirinkę trečiadienį galėjo pamatyti ne tik 9 – 10 kl. mokinių kurtus video filmus, bet ir pasiklausyti Ukmergės Kultūros centro kino – video studijos vadovo Kęstučio Zabielos. Svečias parodė keletą video filmų ir papasakojo, kaip jie kuriami.

               Ketvirtadienį vyko šokių diena. Mokykloje sulaukėme itin daug svečių: Ukmergės A.Smetonos gimnazijos kolektyvo (vadovė Jolanta Gražulevičienė), taip pat atvyko „Šilo“ pagrindinės mokyklos kolektyvas „Volungė“ (vadovė Regina Zabielienė), be abejo, pasirodė Želvos vidurinės mokyklos šokėjai (vadovė Regina Zabielienė).

                     Penktadienį, menų savaitės uždarymo dieną, palydėjome su šypsena, nes susirinkusieji į uždarymo šventę pamatė 9 – 10 kl. mokinių spektaklius „Vaidiname angliškai“ (vadovė Daiva Kriaučiūnaitė).

                       Taip pat visą savaitę buvo galima pamatyti Ukmergės Meno mokyklos Želvos dailės filialo mokinių darbų ir visos mokyklos bendruomenės: mokinių, jų tėvelių, senelių, mokytojų, įvairių rankdarbių  parodą. Menų savaitei sakome: “Iki kitų metų!“                                 

 Želvos vidurinės mokyklos 10 kl. mokinė Ernesta Sauliūnaitė

Grįžti į ankstenį