Renginiai

Ugdymas karjerai

Vasario 21 dieną mokyklos vyresniųjų klasių mokiniai vyko į konferenciją Utenoje „Atrask save: tiesiausias kelias svajonės link“. Šio projekto metu moksleiviai dalyvavo Sėkmės mokyklos ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto geriausių lektorių paskaitose apie karjeros planavimą, savęs pažinimą, bei sėkmingą savo tikslo siekimą. Amerikietis Matthew Olson vedė paskaitą anglų kalba „Want to hear it? You may not like it“. Lektorius Anicetas Suchockis nagrinėjo itin aktualią temą vyresnių klasių mokiniams - „Menas pažinti save: atrask savo profesiją“. Jaunimo darbo centro darbuotoja pristatė karjeros barometrą.

Praktinių paskaitų metu moksleiviai turėjo galimybę sužinoti ne tik kaip teisingai išsikristalizuoti vertybes, kaip sėkmingai siekti savo tikslo, bei atrasti savo pašaukimą, bet ir kodėl svarbu dar mokykloje galvoti apie asmeninės karjeros planavimą.

Vasario 22 dieną dešimtokai dalyvavo penktoje tradicinėje Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos konferencijoje „Tavo sėkmės kelias“. Konferencijos dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas ir kiti svečiai. Konferencijoje dalyvavo 33 kolegijų bei universitetų atstovai. Lama BPO atstovė pristatė priėmimo sąlygas į aukštąsias mokyklas 2013 metais. Prisistatė ir kolegijų bei universitetų atstovai - šoko, dainavo, grojo, demonstravo madas. Po prisistatymų mokiniai turėjo galimybę gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus dėl priėmimo sąlygų, studijų galimybių kolegijose ir universitetuose.

Išvyka mokiniams buvo tiek smagi dėl koncertinės programos, tiek naudinga dėl informacijos apie stojimo sąlygas bei galimybes.

 

Grįžti į ankstenį