Renginiai

2020-ieji paskelbti Vaikų emocinės gerovės metais

Šiais mokslo metais gimnazijoje startavo naujas projektas "KARTU", kurį vykdome bendradarbiaudami su VšĮ „Laisvės TV“!
Trumpai apie projektą
"Pastaraisiais metais išpopuliarėjus socialiniams tinklams, kuriuose vyrauja tobulo gyvenimo iliuzija, vaikams kyla vis daugiau emocinės ir fizinės sveikatos iššūkių. Anot psichologų, viešai demonstruojama geroji gyvenimo pusė vaikams sustiprina nepasitikėjimą savimi, sunku atskirti realybę nuo virtualios, sukuriama iliuzija, kad tik socialiniuose tinkluose populiarūs žmonės yra sėkmingi, mokyklose gimsta vis daugiau patyčių. Iš to seka ir kiti iššūkiai: nuolatinis neužtikrintumas, pagal ką besiformuojančiai asmenybei vertinti save, kaip savimi tikėti, kaip valdyti kylančias sunkias emocijas (liūdesį, nepasitikėjimą, pyktį), kuo vadovautis. Siekiant padėti moksleiviams lengviau suvokti save, atskirti, kas yra tikra, padėti nepasimesti vizualiai tobulame pasaulyje, bus organizuojami renginiai mokyklose, kuriuose pagal numatytas temas su vaikais įvairią problematiką aptars profesionalūs lektoriai. Taip pat numatoma diskusijų bei aktyvaus protinio ir fizinio aktyvumo erdves integruoti į Laisvės pikniką.“
Projekto tikslas – gerinti Lietuvos mokinių emocinę, psichinę ir fizinę savijautą bei sveikatą.
Šio projekto dėka iki 2021 m. kovo pabaigos gimnazijoje sulauksime 8 skirtingų svečių, su kuriais diskutuosime įvairiomis temomis, gilinsimės į mus supančias problemas ir ieškosime būdų kaip jų išvengti.
Lapkričio 6 d. įvyko pirmasis susitikimas. Gimnazijoje svečiavosi verslininkė, „PIX studijos“ vadovė, "GRL PWR" įkūrėja Eglė Žiūkaitė – Kislovski, kuri su gimnazistais kalbėjo apie profesinio kelio pasirinkimus ir kaip atrasti veiklą, kuri teikia laimės.
Sausio 20 d. gimnazijoje lankėsi dainininkė Monika Linkytė, kuri su mažaisiais – 1–4 klasių moksleiviais kalbėjo tema "Emocijų valdymas. Kodėl jaučiu sunkius jausmus ir kaip juos išreikšti?".
Kitas svečias - iliuzionistas Rokas Bernatonis, kuris su 5–8 klasių mokiniais kalbės socialinių tinklų iliuzijos tema.
Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti.
UK koordinatorė Rūta Miciūtė

 

Grįžti į ankstenį