Sveiko maisto gamybos kursai
Ukmergės visuomenės sveikatos biuras jau antrus metus iš eilės organizuoja sveiko maisto gamybos kursus rajono mokiniams. Spalio 8 d. grupė Želvos gimnazijos moksleivių lankėsi Krikštėnų dvare įsikūrusioje Roko virtuvėje. Čia juos pasitiko pats virtuvės šefas Rokas, kuris pakvietė pasižvalgyti po atsinaujinusio dvaro patalpas, pasiklausyti naudingų patarimų apie maisto gamybą. O įdomiausia buvo stebėti ir patiems talkininkauti maisto gamyboje.
Patiekalai buvo tikrai netradiciniai, todėl visi klausėsi susidomėję. Rokas pagamino avižinių dribsnių batonėlius , kuriuos gardino įvairiomis sėklomis, medumi, džiovintomis sėklomis. Tai puikus desertas be cukraus, kurį nesunkiai gali pasigaminti kiekvienas grįžęs į namus. Dar gamino įdomų užkandį iš lęšių su žuvimi ir brokoliais, bei daržovių keksiukus su vištiena. Pasklidus maloniems kvapams, mokiniai vaišinosi neįprastų skonių patiekalais ir dėkojo Rokui už naują patirtį. O grįžtant namo diskutavo, ką įdomaus patiems pasigaminti.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė